4 x Skåneleden

En tur på Skåneleden är alltid en bra idé. Så varför inte slå på stort och köra fyra olika skåneledssträckor på samma dag?

Del 1: Romeleåsen.

Jag började tidigt med att i duggregnet leta mig fram till trakterna runt Björnstorp för en lite kort tur i ett vackert område.

Utsikten över det skånska landskapet är alltid sevärd och definitivt värd uppförsbacken. Lägerplatsen ligger nära toppen och ser lockande ut.

Men paus är inte på programmet idag. Vidare till nästa tur.

Del 2: Brösarp – Agusa

Dags för Österlen att visa vad det går för. Började i centrala Brösarp men kom snart ut i vildare trakter.

Trevlig löpning i vacker skogsterräng innan landskapet öppnade upp sig och jag kom ut i Drakamöllans naturreservat och det böljande gräslandskapet.

Sista delen av sträckan blev mer skog innan det var dags att ta cykeln tillbaks till starten igen. Lite snabbare än att springa tillbaks!

Del 3: Fulltofta

Dags för lite mer skog. Fulltofta strövområde ligger öster om Ringsjöarna och ger ett gansk vilt intryck. Här är det djup skog som gäller. Målet här var Nord-Sydleden etapp 9A med det lite ovanliga namnet Åkes rundled. Runt vet jag inte om det var men  en trevlig tur i skogen var det definitivt!

Hittade dock naturcentret med glasskiosk och allt mitt i skogen. Alltid gott med en glass!

Men ingen längre rast. Vidare till dagens sista (och vackraste skulle det visa sig) sträcka.

Del 4: Söderåsen

Söderåsen är en av Skånes tre naturreservat och det är lätt att förstå varför. Området är vilt och vackert och kommer man bara ett par km från parkeringsplatsen är det inte såå mycket folk överallt.

Jag började väster om naturreservatet, i Klåveröds strövområde. Riktigt trevlig teknisk löpning genom spännande skog. Kändes uråldrig!

t

En lång sträcka följer leden Dejebäcken, bitvis med branter på båda sidor.

Ju närmare parkeringen man kommer desto mer människor i spåret. Men det är ju lätt att förstå varför. Området runt Kopparhatten är spektakulärt. En rejäl ravin och fantastisk utsikt.

Dagens 4 x Skåneled avslutad. Fyra fina sträckor väl värda en extra tur.

PS! Någon som undrar varför jag sprang total 37 km på fyra olika sträckor på samma dag? Tja, det kan man ju undra, men om man har ambitionen att springa alla skåneledens etapper och hittar lite spridda sträckor som man missat så blir det så ibland!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *