Äventyrslöpning bland djur och natur!


Idag var det så äntligen dags för Äventyrslöparnas utmanande avslutning i Bokskogen! Tjugotvå förväntansfulla små löpare var redo att kliva på bussen till Torup för en riktig utmaning.
Vi ska ge oss ut på det gröna 7 km spåret! Så långt har vi aldrig sprungit förr, max fem km. Men idag har vi gott om tid och vi behöver inte stressa. Och vi kan stanna  flera gånger på vägen och dricka och ta lite kex. Trodde vi! Men så skulle det inte bli, för under nattens häftiga regnande hade miljoner mygg kläckts och alla var superhungriga! Och där kommer vi som ett enda långt smörgåsbord. Så pauserna blev det inte så mycket med. Vi siktade istället på att klara rundan och därefter ha en skön picnic och leka på lekplatsen.Bortsett från myggorna, som vi kunde varit utan, så lyckades vi faktiskt se en hel del småkryp. Största sensationen var en liten orm eller ödla, oklart vilket, men spännande var det! Skogssnigel och Vinbergssnäcka, trollslända och två skalbaggar tätt på rad varav den ena var mycket intresserad av den framförfarande…


”Hur långt är det kvar?” Det är varmt och svettigt, och jobbigt. ”1,5 km, 1 km, 500 m … ”Jag känner igen mig! Här har vi varit förut!” Ja, det stämmer och där framme är målet! Vi har sprungit 7 km och det är vi superstolta över!Törstiga och hungriga, snabbt fram med mat och dryck och duka upp till picnic.

Hur trött och mätt man än är orkar man alltid leka på en bra lekplats, och lekplatsen i Bokskogen är riktigt bra och utmanande. Balansera, klättra och jaga.

Äventyrslöpningen är slut för i år. Av med de gula västarna för sista gången. Bussen väntar och trötta och nöjda tar vi plats och beger oss tillbaka till civilisationen. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *