Äventyrslöpning för Kids

Alla barnen är ombytta och redo att ge sig i väg på Äventyrslöpning med mig. ”Vart ska vi springa i dag? Vad kommer vi att få se?” Med mellanmålet i ryggsäcken ger jag vi oss i väg, jag och en grupp med 10-12 barn från skolan. Det är fritidstid och vi har Äventyrslöpning på ”schemat”. Under ett år har jag lett min aktivitet Äventyrslöpning för Kids. Vi springer tillsammans från skolan och upptäcker Malmö, ibland har vi tagit bussen. Vi är ute i två timmar och springer mellan fem och sju km. Vi stannar, äter mellis kanske i en trädkoja, kollar, undersöker och lär oss av varandra om vad vi ser. Gruppen består av blandade åldrar från åk 2 till åk 5 med barn som kanske inte träffas annars men nu upptäcker nya kompisar, och det vi alla har gemensamt är att vi älskar äventyr och att springa!

Aktiviteten är gratis och förstås frivillig och öppen för alla som vill vara med. Det enda som behövs är jympakläder och ett par springskor.

Vi springer i (nästan) alla väder. Frisk luft och spring i benen ger stora hälsovinster. Förutom löpträningen stannar vi alltid till på en lekplats och klättrar och balanserar och tränar motoriken av bara farten.

Barnen rör sig i stadsmiljö och det är viktigt att följa regler som att vänta på den siste och se upp för trafiken. Den viktigaste regeln är förstås att ha kul!

Vill du veta mer om Äventyrslöpning för Kids eller bli inspirerad på din skola eller fritidshem? Till Äventyrslöpning för Kids bloggen.

Kontakta mig.