Morgonstund har guld i mund!

 

Vi är på kick off på Bäckaskogs slott med sextio förväntansfulla och leksugna lärare och förskollärare. Vi har bjudit in Mikael Mattsson som är en munter utvecklingscoach från Göteborg som ska lära oss att vi har miljoners miljoner synapser som bara längtar efter att skapa nya kontakter i hjärnan, så att vi ska kunna lära oss, förändras och utvecklas i varje stund. Hjärnceller dör inte bara för att vi tar ett glas vin eller två, det kommer nya celler och det låter betryggande. Men han berättar också hur otroligt viktigt det är att röra på sig. Ordentligt. Varje dag. Helst genom att SPRINGA.

Vi äter en toppengod middag tillsammans på kvällen som blir sen för en del och ännu senare för andra och jag har tagit på mig utmaningen att leda Äventyrslöpning för personalen med samling  7.30 för dem som vågar och vill.

En liten men tapper skara möter upp framför borggården, en skara som har satt sig över lusten att dra täcket över huvudet och rulla över på andra sidan.

Det är klart, friskt och soligt, perfekt för en morgonrunda. Först en liten kort historik om slottet som har anor från 1200-talet då det uppfördes som munkkloster. Dansk adel, svenska kungar och nu på 2000-talet tillgängligt för oss ofrälse.

Vi springer en liten runda på drygt 5 km i prattempo på varierat underlag, gräs, uppför stenar och nerför asfalt. Vi ser inte många djur, mest betande kor, men någon ser en rovfågel och vi ser alla en liten hund som förundrat skäller på oss, en springande skara, säkert en ovanlig syn en lördag morgon så här ute i ingenstans. Ungefär halvvägs kommer vi till ett mini- eller kanske hellre” nanoSkansen” där man samlat några historiska hus för att visa hur det såg ut förr i tiden.

Alla är överens om att det kändes bra, t o m riktigt bra att komma ut i naturen på morgonkvisten och springa tillsammans, och vi smider planer om att locka med andra och fler, och springa tillsammans efter jobbet en dag.

Jag blir glad och varm, inte bara av att springa, men inombords och tänker JA! Såklart att vi ska göra det. Malmö Montessori After Work Run!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *