Om mig

Motion och rörelse ur ett hälso- och glädjeperspektiv har alltid funnits med mig och att springa känns mer bekvämt än att gå. Jag deltog i min första löpartävling, som sommarstugeföreningen utanför Höör anordnat, som femåring och därefter har jag sprungit väldigt många tävlingar från 5 – 55 km. Mina bästa meriter är silver på Marathon på EMG European Masters Games 2007 i Malmö och guld på Svalbard Marathon 2008. Jag deltar fortfarande i tävlingar men numera bara för upplevelsens skull. Tider och placeringar spelar ingen större roll. Att ta sig tid att highfiva med barnen i kåkstaden Soweto och skojdansa med bybarnen i Burma under tävlingens gång är mycket mer värt.

Min senaste bedrift är när jag genomförde en Svensk Klassiker 2017 tillsammans med min man Anders och äldsta sonen Philip.

När jag inte springer arbetar jag i skolans värld. Jag är legitimerad lärare, och har arbetat som SFI-lärare och därefter rektor i många år. Numera arbetar jag som skolchef och leder utveckling och kvalitet i en idéell föräldraförening som driver förskolor, grundskola och fritidshem i Malmö. En perfekt arbetsplats att bedriva ett gott hälsofrämjande arbete på från unga år.

Kontakta mig.

Lite mer info: