Peu n´importe si tu m´aimes

Vi tar Pariståget från Cannes till Nice, hoppar av och byter till ett mindre tåg som stannar vid en pytteliten station, Eze sur mer, som inte är just mer än en gammal stationsbyggnad, ett café och en stängd bar.

Del två av vår rivieralöpning har tagit sin början och dagens övning består av att ta oss upp för en två km lång vindlande romersk åsnestig uppför berget till den gamla medeltida staden Eze. Där har vi bokat ett deluxe rum med havsutsikt på Chateau d´Eza och ett bord på deras Michelinrestaurang på kvällen. Vi ska fira trettioårig bröllopsdag och det ska vi fira ordentligt!

Men finns det verkligen inte enklare sätt att ta sig upp till staden än på en åsnestig?? Självklart gör det det! Det är väl snarare så att det inte finns någon svårare väg … vilket är precis meningen.

Vi kämpar på längs grustigen. Ibland finns det inhuggna trappsteg i berget, ibland inte. Utsikten är fantastisk över havet och kusten och vi tar oss allt högre upp.

Vi är framme, kommer upp på baksidan av sagostaden och letar oss in i den smala, vindlande gränderna efter vårt slottshotell. Hotellet är pyttelitet och bevarat sen tolvhundratalet. Det är femstjärnigt, utsett till det mest romantiska hotellet i Europa 2015 och ett av de hundra mest exklusiva i världen. Dagen och kanske hotellet till ära har vi inte våra vanliga svettiga löparkläder när vi anländer för incheckning. Jag har blommiga shorts och Anders ett par vita. Vi blir mycket vänligt mottagna, men, ”Var har ni ert bagage?” ”Det har vi på ryggen.” Conciergen är bekymrad, ”Men ni vet att man inte får ha shorts, gympaskor och t-shirt på restaurangen?” Absolut! För djupt nere i våra ryggsäckar ligger svarta högklackade skor, en svart klänning, byxor, slips och franska herrskor. Ända sedan avfärd från Sverige från Nice till Cannes och uppför berget till Eze har vi släpat finkläder för att leva upp till den ”elegant dresscode” som restaurangen förskriver. Oh la la!

Vi sippar Champagnedrinkar med blåbär och njuter av stillheten och utsikten, beundrar och begrundar himmelsängen och förbereder oss för kvällen. Hallå, visst är trettioettårig bröllopsdag också mycket viktig och värd att fira?! Bara 364 dagar dit ..!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *