Vårpremiär för Äventyrslöparna

Äntligen dags att samla mina Äventyrslöpande Kids till vårens första springtur! Idag hade vi dessutom fint besök från tidningen Hallå Malmö som var nyfiken på vår Äventyrslöpning. Tuva, Idun och Miranda blev intervjuade och barnen blev fotograferade.

Halva gruppen består av ”gamla” rutinerade löpare och halva gruppen av nya nyfikna elever. Åldern varierar från klass 2 till 5 men det gör inget så länge man är sugen på att springa, ha kul och upptäcka saker!

Efter att ha börjat med att kolla efter vårtecken sprang vi i den friska vinden till förskolan Villa Lindhaga på Bellevue och åt ”mellis” i deras trädgård. Det var väldigt spännande, inte minst för de små förskolebarnen. Sen satsade vi stort och sprang ända ned mot havet!

Vi var nyfikna på båtarna som ännu låg uppdragna på land och väntade på att göras vid och sjösättas.

Vi kollade runt bland båtarna och undrade varför nästan alla båtarna har tjejnamn.

Vi var ute på en brygga och spanande efter fisk. Vi aktade oss noga för att inte ramla i vattnet, det hade inte varit skönt, brrr! Kallt! Vi sprang tillbaka till skolan genom att ta vägen över Limhamnsfältet och genom villakvarteren.

Minsta Äventyrslöparen blev trött mot slutet och fick rida på min rygg sista biten; ”Det känns precis som en häst” tyckte hon. Alla var mycket stolta när vi kom tillbaka och konstaterade att vi faktiskt sprungit 7 km! Verkligen bra gjort på årets Äventyrslöparpremiär!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *