Vem vet varför hanankorna är så mycket snyggare än honankorna?

Det och mycket annat lär vi oss på Äventyrslöpningen för Kids! Idag var det dags för en ny springsugen grupp som inte fort nog kunde få på sig de gula löparvästarna. Vädret var perfekt, inte för kallt men ändå så svalt att man hellre rörde på sig än stod still.

Full fart genom Solbacken ner till stora korsningen och över till Pildammsparken där vi stannar vid kartan för en orientering. Hur gammal är egentligen Pildammsparken? Vad är Baltiska utställningen? Hur startade Första Världskriget?

Vi drar raskt vidare till dagens första utegym. Många roliga redskap att prova på. Upp och ned för Himlabacken och över till kronprinsessan Margarethas blomstergata och nu har vi en sådan enastående tur att vi får komma in och titta i Margaretha paviljongen! Full fart på alla kullarna runt amfiteatern och sen dags för ostmackor och hallonsaft, en superbra kombo för äventyrslöpare.

Efter mellanmålspausen rundar vi den stora Pildammen och ser flera små ankungar och gåsungar. Vi rör oss försiktigt så att vi inte skrämmer dem. Bort till Bloom in the Park; en Michelinstjärne-restaurang . En av pojkarna som ätit där intygar att det var fantastiskt gott.

Dags för nytt utegym igen; linor och vikter och sen kämpar vi oss upp till det gamla vattentornet och då inträffar dagens andra lyckoträff; vi får komma in i vattentornet och får förhandstitta på en konstutställning som inte öppnar förrän i morgon!

Vi spurtar nedför vattentornet bort mot teaterlekplatsen och leker av oss lite där.

Vi fortsätter i parken och hittar den enda kvarvarande ”byggnaden” från 1914; ett litet stenlusthus med en dopfunt? Vi vet inte vad det är, fantasin flödar, en gammal brunn kanske?

Vi fortsätter till de röda figurerna som är av betydligt nyare slag. Är det sälar eller rumpor? Det kan man själv välja.

Nu är det mot bussen som gäller och vi har tur, den kommer precis när vi är framme vid hållplatsen.

Dags för vårt bussbus! Vi äter Mariekex på bussen och frestar medpassagerarna : ). Varför heter det Mariekex. Jag försöker säga att vi döper om dem till Marie-Louise kex men då kommer någon på att det nog bör heta Maria Montessorikex och så får det bli. En pojke plingar en hållplats för tidigt och då får vi hoppa av där. Det ger bara lite extra springmeter i benen!

Tillbaka på skolgården. Vi highfivar och konstaterar att vi faktiskt sprungit 5,4 km!

Men hur var det nu med hanankorna, varför var de så snygga? Jo men det vet ju alla. Det är ju för att imponera på tjejerna förstås! En kille med grönt hår på huvudet går hem i alla väder…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *